طرز تهیه کامل خورشت کرفس خوشمزه و جا افتاده
برای درست کردن خورشت کرفس ابتدا روغن را در قابلمه ریخته و منتظر میمانیم تا گرم شود سپس پیاز های نگینی خرد شده را در آن میریزیم و تفت میدهیم تا پیازها نرم شوند و بعد گوشت را داخل آن میریزیم تا گوشت و پیاز کنار هم مزه دار شوند.وقتی که رنگ گوشت تغییر کرد داخل آن زرد چوبه میزنیم تا عطر و طعم گوشت را چند برابر کند و کمی آن را تفت میدهیم .


راز خوشمزگی خورشت کرفس
بعد از تفت کرفس ها به خورشت حدود ۲ لیتر آب اضافه میکنیم .تا همه مواد در کنار هم در زمان مناسب بپزند. در ۲۰ دقیقه آخر هم آبغوره و نمک را به خورشت اضافه کنید تا غذای شما طعم و مزه ی خوبی بدهد.
دقت کنید که آبغوره غذا را زودتر از این زمان اضافه نکنید چون باعث سفتی گوشت میشود.

نکاتی ریز در خوشمزه تر کردن خورشت کرفس :
اگر بخواهید در خورشت از گوشت گوسفندی استفاده کنید باید از همان ابتدای پخت همه مواد را با همراه گوشت تفت دهید. چون گوشت گوسفند زود پز است.
بجای آبغوره یا آب نارنج میتوانید از لیموعمانی برای مزه دار کردن خورش استفاده کنید.برای این کار دو یا سه عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و نیم ساعت قبل از پایان پخت داخل خورش بیندازید.
برای جا افتادن و خوشمزه تر شدن خورشت باید حرارت را کم کنید تا خورشت به آرامی بپزد.
برای لذیذ تر شدن خورش کرفس میتوانید از استاک استفاده کنید.
برای اینکه رنگ و طعم جعفری از بین نرود بهتر است در اواخر پخت آن را به خورشت اضافه کنید.در ضمن جعفری را نباید زیاد سرخ کنید چون طعم و بو و خاصیتش را از دست می دهد.
از گوشت مرغ هم می توانید برای تهیه خورش کرفس استفاده کنید.
بر حسب سلیقه تان در خورشت کرفس میتوانید از لوبیا چیتی هم استفاده کنید.
خوشمزه شدن خورشت کرفس به نازکی و جوانی ساقه های کرفس است.
استفاده از نعنا و جعفری در خورشت کرفس طعم بی نظیری به این خورشت میدهد و طعم آن را همه پسند میکند.
بجای لیمو عمانی که ممکن است مزه تلخی به خورشت بدهد استفاده از آب لیموی تازه اولویت بیشتری دارد.
برگ های کرفس را با کره تفت دهید تا عطر و طعم خورشت شما فوق العاده ای شود.
سبزیجات استفاده شده در خورشت کرفس نیازی به سرخ شدن ندارند و تنها تفت دادن آن ها کافیست.
توجه داشته باشید که گوشت گوساله و سبزیجات نباید همزمان به خورشت اضافه شوند. زیرا گوشت برای کامل پخته شدن به زمان زیادتری نیاز دارد.
اضافه کردن آب گوشت می تواند طعم خورشت کرفس شما را چند برابر کند.
زردچوبه و زعفران جزو ادویه های مهم و اصلی این خورشت هستند.
برای اینکه خورشت شما ترش نشود بهتر است موقع اضافه کردن آب لیمو آن را کم کم به خورشت اضافه کنید.
خورشت کرفس هر چه قدر زمان زیادی بپزد جا افتاده تر میشود.
اگر سبزی های این خورشت پس از شستن به طور کامل خشک نشوند در هنگام پخت له می شوند.
برای خوش طعم کردن خورش میتوانید یک تکه گوشت چربی دار داخل آن بریزید.
اگر بخواهید از رب در خورشت کرفس استفاده کنید باید بعد از سرخ شدن گوشت رب را به آن اضافه کنید.
در هنگام خرد کردن ساقه های کرفس نخ ها را از بالای آن بکشید و خارج کنید.
برگ های ظریف کرفس را خرد کنید و در خورشت استفاده کنید.
در سبزی خورشت کرفس به اندازه نصف جعفری یا کمتر ،نعنا بزنید .سبزی ها را ریز خرد و سرخ کنید وساقه های نعنا را در سبزی خرد نکنید.
.سعی کنید همیشه خورشت را با مقدار مشخصی اب بپزید تا کم یا زیاد نباشد. اگر آب خورش کم شد مقداری اب جوش داخل آن بریزید.
از کنگر و ریواس هم برای خوشمزه تر کردن خورشت کرفس میتوانید استفاده کنید. به این شکل که کنگر را مانند کرفس به اندازه یک بند انگشت خرد کنید و کمی تفت دهید و با بقیه مواد مخلوط کنید.
گوشت خورشتی
۴۰۰ گرم
ساقه کرفس خرد شده
۱ عددبزرگ
پیاز نگینی خرد شده
۱ عدد بزرگ
نعناع و جعفری
۴۰۰ گرم
آبغوره
نصف لیوان
زرد چوبه
۱ قاشق مربا خوری
آب
۲ لیتر
ارزش غذایی (برای هر نفر)
کالری | ۱۰۰ کیلو کالری |
کربوهیدرات | ۲۰ گرم |
پروتئین | ۱۰ گرم |
چربی | ۳ گرم |
چربی اشباع شده | ۲ گرم |
فیبر | ۴ گرم |
شکر | ۰ گرم |
چربی اشباع شده | ۴ گرم |